Osteopathie bij sportkinderen

Osteopathie bij sportkinderen

De behandeling en begeleiding van sportkinderen is bedoeld om kinderen optimaal te kunnen laten sporten en hun talenten te kunnen benutten. Van recreanten tot fanatieke sporters.

Sport is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Hoe intensiever het sporten, hoe groter de belasting op het lichaam in ontwikkeling.

Osteopathie bij blessures

Osteopathie kan worden gebruikt om te ondersteunen bij herstel van blessures maar beter nog kan osteopathie gebruikt worden om blessure te voorkomen. Door het periodiek nalopen van het hele lichaam en mobiliseren van bewegingsbeperking kunnen blessures worden voorkomen en kan optimaal gepresteerd worden. De frequentie van periodiek onderzoek varieert per persoon en hangt sterk af van de bouw en belasting van een kind.

Wanneer er een blessure is, en sterker nog wanneer dezelfde blessure telkens opnieuw ontstaat, zal gezocht worden waarom dit is ontstaan. Hiermee zal de oorzaak worden aangepakt en wordt de terugval doorbroken.

Samenwerking

Het kan noodzakelijk zijn andere disciplines te betrekken bij herstel en preventie van blessures. Hierbij kan gedacht worden aan (kinder)(sport)fysiotherapie, manuele therapie, mesologie, voedingsadvies, podotherapie/podologie, sportbegeleiding.

De praktijk van Bolhuis osteopathie heeft een breed netwerk voor optimale samenwerking.

Klik hier om meer informatie te krijgen en voor het maken van een afspraak.