Jongvolwassenen / pubers

Jongvolwassenen / pubers

Naast de dagelijkse stress van school zijn er extra prikkels die het lichaam van een jongvolwassene op de proef stellen. Er ontstaan grote veranderingen door hormonale invloeden en het lichaam groeit snel waardoor verhoudingen verstoord kunnen raken. Wanneer het lichaam niet in staat is zich goed aan te passen aan al de veranderingen, kan osteopathie ondersteuning bieden.

Veel voorkomende problemen bij jongvolwassenen:

  • hoofdpijn
  • orthodontie
  • rugklachten
  • gewrichtsklachten

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Spanning vanuit de nek kan dit veroorzaken maar ook de hormonale verstoring kan aanleiding geven tot hoofdpijn. Verder is het voor het studeren zeer belangrijk dat de motoriek van de ogen optimaal verloopt. Dit is vaak niet enkel met een bril op te lossen.

Orthodontie

Hoe belangrijk het ook is om een mooi recht gebit te hebben, onbedoeld wordt ook de samenhang van de verschillende gezichtsbeenderen beïnvloed. Dit kan klachten als concentratieproblemen of hoofdpijn veroorzaken.

Rugklachten

Door snelle groei en een inactieve houding kunnen overbelastingsklachten ontstaan aan de rug. Bewegingsbeperking vanuit het orgaansysteem kan er ook voor zorgen dat de houding te veel voorover gebogen is.

Gewrichtsklachten

Dit kan zich vooral uiten aan de knie(ën) en voet(en). Door snelle groei en veranderde positie van het bekken kunnen de bovenbeenspieren flink trekken aan de gebieden rond de kniegewrichten. Dit kan pijnklachten geven.