Osteopathie bij pubers

Osteopathie bij pubers

Naast de dagelijkse stress van school zijn er extra prikkels die het lichaam van een puber op de proef stellen. Er ontstaan grote veranderingen door hormonale invloeden en het lichaam groeit snel waardoor verhoudingen verstoord kunnen raken. Wanneer het lichaam niet in staat is zich goed aan te passen aan al de veranderingen, kan osteopathie ondersteuning bieden.

Redenen om met uw puber naar de osteopaat te gaan:

Hoofdpijn

Osteopathie zoekt naar de oorzaak van hoofdpijn om deze met zachte technieken en adviezen op te lossen.

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Spanning vanuit de nek kan dit veroorzaken maar ook hormonale verstoring kan aanleiding geven.

Verder is het voor het studeren zeer belangrijk dat de motoriek van de ogen optimaal verloopt. Een bril kan hier verbetering geven, maar hangt ook samen met de motorische aansturing vanuit de nek en schedel.

Houding is hierbij ook heel belangrijk. Goed advies over houding tijdens het studeren zal klachten helpen verminderen.

Orthodontie

Osteopathie begeleidt bij orthodontie de veranderingen die in de schedel ontstaan door het plaatsen van een beugel.

Hoe belangrijk het ook is om een mooi recht gebit te hebben, onbedoeld wordt ook de samenhang van de verschillende gezichtsbeenderen beïnvloed. Dit kan klachten als concentratieproblemen of hoofdpijn veroorzaken.

Osteopathie helpt om de spanning die ontstaat te begeleiden en daarmee klachten te beperken. Ook nadat de periode met beugel is afgerond, helpt osteopathie om de spanning weer zoveel mogelijk te verdelen en normaliseren over de verschillende schedeldelen.

Rugklachten

Osteopathie zoekt naar de oorzaak van de rugklachten en behandelt deze, naast het geven van advies.

Door snelle groei en een inactieve houding kunnen overbelastingsklachten ontstaan aan de rug. Bewegingsbeperking vanuit het orgaansysteem kan er ook voor zorgen dat de houding te veel voorover gebogen is. Door de beweeglijkheid aan de voorzijde te vergroten en de kracht aan de rug te vergroten, nemen klachten af.

Bij gamers die meerdere uren per dag achter een (spel)computer zitten, kunnen allerlei overbelastingsklachten ontstaan waaronder een tabletnek of smsduim. Om gezond te gamen, is het belangrijk om daarnaast voldoende te bewegen en tijdens het gamen goed te letten op de houding.

Gewrichtsklachten

Als er pijnklachten zijn aan gewrichten, gaat osteopathie op zoek naar waar dit vandaan komt. Door pijnlijk gewrichten met zachte technieken te behandelen, nemen klachten af.

Gewrichtsklachten kunnen zich uiten in alle gewrichten maar komt bij pubers vaak voor aan knie(ën) en voet(en). Door snelle groei en veranderde positie van het bekken kunnen de bovenbeenspieren flink trekken aan de gebieden rond de kniegewrichten. Dit kan pijnklachten geven.

Door veranderende verhoudingen komen meerdere gewrichten onder spanning te staan. Osteopathie kan het lichaam helpen naar een nieuw evenwicht waardoor pijnklachten afnemen.

Klik hier om meer informatie te krijgen en voor het maken van een afspraak.