Osteopathie bij ouderen

Osteopathie bij ouderen

Het menselijk lichaam is van oorsprong veelal heel beweeglijk. Er kunnen bewegingsverliezen ontstaan door verschillende oorzaken bij jong en oud.
Bewegingsverlies van weefsel kan ontstaan door invloeden van buiten af of door processen in het lichaam zelf. Een ieder wordt geboren met de karakteristieken van de ouders. Zo is de ene familie kwetsbaar op de darmen en neigt de andere familie naar rugpijn en zo verder.

Met welke klachten naar de osteopaat?

De klachten die bij ouderen optreden, zijn grotendeels gelijk aan die bij volwassenen. De insteek van de behandeling is minder intensief omdat er rekening gehouden moet worden met afname van weefselkwaliteit en snelheid van herstel.

Artrose

Artrose in het bijzonder komt vaak voor bij ouderen. Deze degeneratie van gewrichten wordt als normaal beschouwd. De mate van artrose komt niet altijd overeen met de hoeveelheid pijn. Met andere woorden: Hoe meer artrose geeft niet per definitie meer pijn en lichte artrose kan veel pijn geven. De artrose zelf is moeilijk te behandelen. Het is wel mogelijk de druk op het aangedane gebied te verminderen door te zoeken naar de aanleiding van de verhoogde druk. Hierdoor neemt de pijn en daarmee beperking af en krijgt kraakbeen mogelijk zelfs enige kans om te herstellen.

Klik hier om meer informatie te krijgen en voor het maken van een afspraak.