Buikklachten

Osteopathie bij buikklachten

Buikklachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Om met osteopathie te helpen bij buikklachten moeten ziektebeelden worden uitgesloten waarbij reguliere behandeling noodzakelijk is. Bij twijfel verwijst de osteopaat eerst naar de huisarts.

Wanneer de buikklachten zijn ontstaan na een operatie aan het buikgebied, lees dan het stuk dat specifiek hierover gaat door op deze link te klikken.

Buikklachten kunnen veroorzaakt worden door verminderde mobiliteit van de darmen. Dit kan zich uiten in krampen of obstipatie. Hierbij helpt osteopathie door de mobiliteit en daarmee de doorbloeding van de darmen te verbeteren met zachte technieken. Hierdoor wordt de darm weer in staat de normale knijpfunctie (peristaltiek) te gebruiken. Het is belangrijk na te gaan waar het in eerste instantie mis ging. Is er een buikgriep geweest of is er misschien iets in het voedingspatroon wat niet goed verdragen wordt. Of is er een stressfactor die de darmfunctie vermindert. Hier zal dan ook aan gewerkt moeten worden.

Klik hier om meer informatie te krijgen en voor het maken van een afspraak.